Κατηγορίες
Τι είναι?

Τι είναι το Responsive Design;

Τι είναι το Responsive Design;

Το Responsive Web Design (RWD) δημιουργεί δυναμικές αλλαγές στην εμφάνιση ενός ιστότοπου. Aνάλογα με το μέγεθος της οθόνης και τον προσανατολισμό της συσκευής που χρησιμοποιείται για την προβολή του. Τα στοιχεία της σελίδας ανακατεύονται καθώς η θύρα προβολής μεγαλώνει ή συρρικνώνεται.

Ουσιαστικά, ο Responsive σχεδιασμός είναι ένας τρόπος να συρρικνωθεί ένας ιστότοπος, να προσαρμόζει αυτόματα δηλαδή το περιεχόμενο και τα στοιχεία του, ώστε να ταιριάζει με το μέγεθος της οθόνης στην οποία προβάλλεται. Αποτρέπει τις εικόνες να είναι μεγαλύτερες από το πλάτος της οθόνης και εμποδίζει τους επισκέπτες σε κινητές συσκευές να κάνουν επιπλέον κλικ ή σκρόλ για να διαβάσουν το περιεχόμενό σας.

Η Google προτείνει το Responsive Web Design, επειδή είναι το ευκολότερο σχέδιο σχεδίασης για εφαρμογή και συντήρηση.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί την ίδια διεύθυνση URL ανεξάρτητα από τη συσκευή, αλλά δημιουργεί μια διαφορετική έκδοση HTML για διαφορετικούς τύπους συσκευών με βάση το πρόγραμμα περιήγησης του επισκέπτη.

Γιατί είναι σημαντικό; Γιατί δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι είναι σημαντικός για εσάς. Δίνει την εντύπωση ότι είστε καλά οργανωμένοι και είστε σε θέση να κινηθείτε γρήγορα.

I Love WordPress | I am Freelancer | Website Designer | Website Developer | E-Shop Designer